Национален конкурс за плакат на тема •25 години свободна България•

Краен срок: 2014.09.30

Срокът на конкурса е удължен до 30 септември 2014
 
Ти си млад човек на възраст не повече от 30 години? Живееш в свят , изпълнен с безкрайни възможности, и дали ще сбъднеш мечтите си зависи само и единствено от теб самия?
А какво знаеш за живота в България преди да се родиш? Чувал ли си някога за желязната завеса, комсомолските бригади, купонната система или може би за „Ленинските съботници“? Ако тези теми те вълнуват, сега е твоят шанс!
По повод 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, екипът на „Софийска платформа“ организира конкурс за изработване на плакат, отразяващ вижданията на младите хора относно случилото се преди 25 години.
 
Ако си на възраст до 30 години, можеш да участваш като изпратиш дигитален плакат в свободен формат не по-късно от 30 септември 2014г. на адрес: 1000 София, ул. „Гурко“№1 – (СГХГ) – за Пламен Петров. Ако проектът ти бъде избран между 25-те най-добри, той ще бъде включен в мащабна пътуваща изложба, която ще посети София, Бургас, Пловдив, Велико Търново и Смолян между октомври и декември 2014г. Селекцията на плакатите ще бъде извършена от компетентно жури, съставено от графични специалисти, историци, политолози и културолози, а селектираните участници ще получат и почетен диплом.
 
Конкурсът, заедно със серия от обществени събития в чест на годишнината, се осъществява под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.