Десето издание на Лятна академия за деца и ученици - НХА София

2019.07.22

1 – 30 август 2019
 
За десети път, на 1 август 2019, Националната художествена академия ще отвори ателиетата си за софийските деца – участници в Лятната академия за деца и ученици. През целия месец август децата ще рисуват, ще моделират и ще се развиват творчески под ръководството и грижите на студентите-художници. В последните дни на месеца те ще наредят най-хубавите си творби в голяма и пъстра изложба в галерия „Академия“. 
Този културно-образователен проект на фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА успешно се утвърди във времето и за втора година е в Календара на значимите културни събития на Столична община. След 10 години, първите малки академици се завръщат в ателиетата на Академията – вече като наши студенти.
Месецът ще започне с празничен хепънинг, с мото „Деца рисуват вън“, в публичното пространство в градинката на „Св. Климент Охридски“, пред галерия „Академия“. Преди обед децата и студентите ще подготвят своите пъстри изненади, а в следобедните часове, след 16.00 часа,  ще оформят с тях Алеята на творчеството. Всеки, който мине по алеята пред галерия „Академия“ ще има възможност да се включи в рисуването на най-дългия цветен фриз; ще може да добави свое цвете във вълшебната цветна леха; да напише/нарисува своето обяснение в любов към любимата си приказка във Вълшебната книга на приказките; да нарисува своя птица, която на финала ще полети в небето на София. Докато децата майсторят своите произведения на Алеята, в галерия „Академия“ родителите ще могат да гледат филма „Детска академия“ – режисьор Ралица Димитрова. В 18.00 ще духнем свещите на тортата и ще обявим юбилейното издание на Лятната академия за открито.
На тържеството са поканени всички, които са свързани с предишните издания на проекта – порасналите деца, студентите, гостуващите артисти, приятелите на проекта. Приемаме поздравления! Заповядайте!
 
Повече информация за записване
 
 Контакт: Мария Ландова 0888148715 – Ръководител на проект ЛАДУ

Сподели