DOMA арт фест

2013.06.01

DOMA арт фест „Пулсът на Южна Корея“

30 май – 9 юни 2013

15 корейски артисти от всички жанрове на изкуствата пристигат в София специално за първото издание на
DOMA арт фест – „Пулсът на Южна Корея“, организиран от фондация DOMA арт. Тази година фестивалът е посветен на съвременното южнокорейско изкуство и култура. Сред гостуващите артисти са художници, скулптори, илюстратори, графици, фотографи, танцьори, музиканти и мултижанрови пърформъри. Програмата на фестивала „Пулсът на Южна Корея“ включва още и работилници и ателиета от различните жанрове на изкуствата, лекции, дискусии, срещи с артисти, кино прожекции, корейска поезия и музика, танци, различни игри и представяния. Специален акцент се обръща и на програмата за деца за Деня на детето на 1-ви юни. Целият уикенд ще е посветен на занимания, представящи духа на културата на Южна Корея за малките.
„Пулсът на Южна Корея“ се провежда в 10 дни между датите 30 май и 9 юни в четири основни локации: Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Фабрика 126.
Достъпът до всички изложбени пространства и мероприятия от фестивала е безплатен.
В НХА събитията от фестивала ще се проведат на 2, 4, 5, 6 и 7 юни в ателие 7 и в дворното пространство на Академията на ул. „Шипка“ 1. На вниманието на студентите и посетителите организаторите са подготвили лекции, дискусии, прожекции и музика. Повече информация може да получите от програмата на фестивала и на www.domaartfest.com
 
Програма – 1
Програма – 2
DOMA poster
Програма на лекциите, провеждащи се в НХА
Програма на прожекциите, провеждащи се в НХА

Сподели