Изложба „30 години от 10 ноември 1989“ – плакати на студенти от III курс, специалност „Плакат и визуална комуникация“

2019.12.10

В стълбищното пространство на третия етаж в НХА (ул. Шипка 1) бе подредена поредната изложба с творби на студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“.
Темата на експозицията е посветена на 30-годишнината от 10 ноември 1989 г. – началото на демократичните промени в България. Колекцията представя индивидуалния поглед на младия творец за една от най-знаковите дати в новата история на страната ни и последвалият преход. Ключовите послания, които зрителят открива са свобода, светлина, възможности, бъдеще, но също така се отправя апел да не забравяме и мрачните следи на миналото.
Изложбата провокира и с факта, че авторите не са преки свидетели на динамичните събития след 1989 г., като тяхната позиция е обективна и необременена от политическите страсти на 90-те години на миналия век.
 
Участниците в изложбата: Анна Гинева, Валентин Щинков, Валентина Добрева, Владислава Григорова, Габриела Терзиева, Евгения Тошева, Елина Джанаварова, Здравко Сираков, Иван Йорданов, Мария Меретева, Сеферина Стамати и Теодора Върбанова, заедно с техните преподаватели – проф. Георги Янков и гл. ас. д-р Ненко Атанасов, изказват своята благодарност към г-н Христо Стоилов за експонирането на творбите.

Галерия

Сподели