Изложба на тема •Животът е безценен! – Превенцията на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ•

2013.11.29

По повод предстоящия Световен ден за борба срещу СПИН, заместник министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков откри изложба на художествени плакати на тема „Животът е безценен!  – превенцията на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ“. Откриването на изложбата се състоя на 29 ноември (петък) от 13:00 часа в галерия „Алтер Его“ на ул. Кракра“ 2А. Изложбата се организира съвместно с фондация „Алтернативи в изкуството“. Наградените осем младежи са участвали в състезанието за голямата награда, както и за първо, второ и трето място в три категории – студенти и докторанти от художествени специалности, ученици от художествени специалности и непрофесионалисти. Присъждат се три награди в категорията „студенти и докторанти“, три награди в категорията „ученици“, три награди в категорията „непрофесионалисти на възраст 15–30 години“ и две награди на публиката, определени от броя харесвания на плакатите, които са получени под публикувания дигитален проект във Фейсбук.
Журито на конкурса за плакат се състои от двама хабилитирани представители на Национална художествена академия – проф. Георги Янков и доц. д-р Николай Младенов, председателят на фондация „Алтернативи в изкуството“ и галерия „Алтер Его“ Николина Христова и трима дългосрочни консултанти по програмата – Стефка Бонева, Анина Чилева и Петър Цинцарски.
Сред наградените, съответно на I, II и III място в своята категория, се класираха плакатите на студентите от НХА: Петя Благоева, специалност „Теория и практика на художественото образование“; Кристина Костова, специалност „Плакат и визуална комуникация“ и Силвия Ганчева, специалност „Живопис“. Голямата награда получи плаката на Мирела Кънева специалност „Рекламна графика“ в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, Сливен.
 
Виж повече

Галерия

Сподели