Изложба „Преподавателите и студентите“ на специалност „Текстил - изкуство и дизайн“ гостува в Художествена галерия - Добрич

2022.04.08

Изложба „Преподавателите и студентите“ на специалност „Текстил - изкуство и дизайн“ гостува в Художествена галерия - Добрич от 31 март до 21 април 2022 г.

В рамките на гостуването бе проведен Уъркшоп по изработване на плъст, с участието на ученици от СУ „Свети Климент Охридски“, с ръководител преп. д-р Цвета Явашева. 

Изложбата „Преподавателите и студентите“ представя произведения на преподаватели и експериментални студентски разработки в областта на текстилното изкуство и текстилния дизайн, отличаващи се със своето новаторство и индивидуалност. Изложбата е част от поредицата чествания, по повод 60 години от създаването на специалност „Текстил - изкуство и дизайн“ в съвременния й вид, както и 122 години от създаването на първите школи за преподаване на текстил.
Преподавателският екип в катедрата се състои от изявени художници с дългогодишна практика и международно признание. Те са ангажирани в учебния процес се отличават с голям творчески и преподавателски опит.
Студентите, завършили специалност “Текстил – изкуство и дизайн” създават облика на съвременния художествен текстил и дизайн в България.
Идеята на изложбата е да се провокира интереса към случващото се в специалността и необятните възможности и свобода, които тя открива пред младите таланти.

Вижте повече:

С уъркшоп и изложба гостува Националната художествена академия в Добрич - Телевизия Добрич

 

 

Галерия

Сподели