Изложбата •Право и справедливост• в телевизионната галерия на БНТ

2013.09.09

На 9 септември БНТ и НХА представиха изложбата „Право и справедливост“ в телевизионната галерия на предаването „Денят започва с култура“. След премиерата си през миналата година в Социалния съд на Потсдам и галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към МВнР, колекцията бе представена през изминалата седмица и в съдебните палати на Тунис и Дюселдорф.
„Тази инициатива се стреми да укрепи междукултурния диалог и да подпомогне да се преодолеят някои противоречия между правото и справедливостта.  Правата на човека, както и изкуството, са живи инструменти, които търпят постоянно развитие във времето и пространството. Те са създадени от хората и за хората. Ние сме тези, които трябва да им дадем смисъл и живот.“ – сподели в своето приветствие  г-н Димитър Шалев представител на Върховния комисариат на ООН за човешките права в Тунис.
Изложбата ще гостува през декември в Берлин и през януари в Мюнхен.
Колекцията включва работи на преподавателите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков и доц. д-р Николай Младенов, и на Милена Абанос.
 
Виж повече
 
Повече в предаването „Денят започва с култура“

Галерия

Сподели