Катедра „Метал“ с участие в уъркшоп и студентска изложба бижута в Братислава

2017.11.17

По инициатива на Посолството на България в Словакия, от 6 до 10 ноември в словашката столица бе реализиран съвместен проект – уъркшоп зя бижута, посветен на глаголицата и изложба между Националната художествена академия в София и Академията за изкуства и дизайн в Братислава. Целта на проекта бе осъществяване на сътрудничество между преподаватели и студенти от двете академии.

Проф. Димитър Делчев, д-. Мирена Златева и студентите от II курс Александра Ангелова и Мартин Христов от ателието за ювелирно изкуство към катедра „Метал“ на НХА посетиха ателиетата на Академията за изкуства и дизайн в Братислава и проведоха разговори със студенти, не само от Словакия, но и от други страни, дошли по програма „Еразъм“.  

След проведените работни срещи, в присъствието на Н. Пр. г-жа Йорданка Чобанова – посланик на България в Словакия, Нина де Гелер, зам- ректор на Академията и проф. Карол Вайсшлехер бе открита студентска изложба. Основен акцент в експозицията бяха бижутата, представени от студентите на двете академии по проекта, изработени по иновативни технологии и с нестандартни материали.

 

Галерия

Сподели