Лятна академия за деца и ученици – София 2019

2019.08.12

1 – 30 август 2019
 
Проектът Лятна академия за деца и ученици към НХА е включен в Календара на значимите културни събития столицата за 2019 година
 
Десетото издание на Лятна академия за деца и ученици, към Националната художествена академия, ще бъде открито с хепънинг „Летящата торта“, с който на първи август, ще посрещнем нашия юбилеен рожден ден, в двора на Националната художествена академия .
Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА, организиран от Фондация Св. Пимен Зографски. Проектът е предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, малките художници ще имат възможност да се потопят в атмосферата на вече 120 годишната Художествена академия, да творят с различни живописни, графични и пластични материали и в разнообразни приложни, и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри - от различни специалности на Академията, които са придобили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. 
 
Програмата на Лятната академия включва занимания по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири, занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода, дизайн, история на европейската кулутра. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти. И тази година тематичният кръг ще бъде много богат с основни акценти върху „История на куклите“ и „Френски приказки и басни“.
 
В модул „Заедно“, безвъзмездно ще бъдат приобщени деца в неравностойно положение. За тях Академията осигурява квалифицирани специалисти от магистърска програма „Арт-терапия“.
 
Както всяка година, детската академия ще завърши с изложба в галерия „Академия“. Експозицията с мото „Когато приказките срещат куклите“ ще включва най-добрите постижения през творческия август.
 
На финалния хепънинг, посветен на Световния ден на мира, малките академици ще дефилират в Ревю с техни авторски костюми, ще има импровизиран куклен театър. Всички ще получат дипломи за участие, подаръци, лакомства , а накрая ще пуснат традиционната „Летяща инсталация“ с послания за мир.
 
Такси
В таксата са калкулирани - трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.
цял ден – 30 лв.
половин ден – 15 лв.
Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период:
Седмична промоция в понеделник „плащаш четири – ползваш пет“
1 седмица от 5 работни дни ) 30 лв. Х 5 = 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.;
При предварително записване за целия период от 4 седмици за цял ден – 450 лв. (включва 23 дни: 22 работни, плюс 1 почивен – на 31 август, ще завършим тържествено с хепънинг, ще раздадем дипломи и ще изядем традиционната торта)
За половин ден – 300 лв.
 
При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от кетеринг. Обядът се заплаща допълнително. 
 
Социални отстъпки:
За деца на работещи в НХА – 50% отстъпка
Партньори на ЛАДУ – 20% отстъпка
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно
За дете с ТЕЛК с над 50% инвалидност – безплатно, срещу представен ТЕЛК
 
За повече информация:
Мария Ландова – ръководител на проекта
Моб: 0888148715
Email: m.landova@nha.bg

Сподели