Националната художествена академия отново първа в професионално направление „Изобразително изкуство“

2018.01.15

Националната художествена академия беше отличена с първо място в професионално направление „Изобразително изкуство“, в класацията на Рейтинговата система на висшите училища в България. Това се случи на официална церемония на 12.01.2017 г. във Военния клуб, организирана от вестник „24 часа“. Отличието (специална табела) бе връчено от Председателя на комисията по култура при НС Вежди Рашидов на Ректора на НХА проф. Николай Драчев. 
В своето обръщение проф. Драчев благодари на преподавателите, на студентите и на административния екип на Академията и допълни: „Това признание ни задължава, както досега в нашата 120-годишна традиция, така и занапред да формираме националната култура в изобразителното изкуство. Това е отговорност, която е следвана до сега и ще продължим да го правим и в бъдеще“. 
На церемонията присъстваха Еврокомисаря по цифровите технологии Мария Габриел, Кмета на София, Йорданка Фандъкова, Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министри, академици от БАН, ректори на висши училища, представители на бизнеса и на медиите.
 
Снимки и видео може да видите в сайта на вестник „24 часа“  

Сподели