НХА с почетна грамота от Министерството на културата

2013.11.26

Националната художествена академия, получи почетна грамота от Министерството на културата за цялостно представяне и участие на катедрите „Индустриален дизайн“ и „Рекламен дизайн“ в Есенен салон „Дизайн за интериора“ 2013.
На церемонията за закриването на Есенния салон поздравление от името на министъра на културата д-р Петър Стоянович, към участниците поднесе Гергана Стоянова, началник на кабинета на министъра, която връчи грамотата на доц. Мирослав Богданов, зам.-декан на Факултета за приложни изкуства.

Есенен салон „Дизайн за интериора“ 2013 се проведе от 11 до 22 ноември в Съюза на архитектите в България. В изложбата специалност „Индустриален дизайн“ участва с 20 студентски табла в областта на интериора и екстериора, под ръководството на преподавателите от катедрата.  Представени са и два авторски експоната. Специалност „Рекламен дизайн“ участва с 25 студентски проекти за рекламни щандове, шоуруми, музеи и експозиции за Световни изложения (ЕКСПО).

Есенния салон „Дизайн за интериора“ 2013 представя идеи, проекти, реализации и образци от дизайна за интериора, стимулира публичен интерес и обществена чувствителност, създава възможност за творчески и критичен анализ на художествената практика. Мотото на проявата е „Вече всичко в интериора е продукт на дизайна“ и се провежда под патронажа на Министерството на културата.
 

Галерия

Сподели