Новото лого на •Българската Коледа• е дело на Маргарита Дончева от НХА

2013.02.19

Студенти и преподаватели от НХА се обединиха около каузата „Българската Коледа“. Използвайки своето оригинално мислене и талант те предложиха 10 различни идеи. Жури в академичен състав и представители на организаторите на „Българската Коледа“ избра като най-близка до кампанията творбата на Маргарита Дончева.
Маргарита Дончева е докторант и преподавател по Приложна графика в катедра „Дизайн за детската среда“ към Националната художествена академия. Завършва степен „магистър“ в специалност „Плакат и визуална комуникация“ при проф. Димитър Трендафилов.
Логото пресъздава идеята на кампанията „Българската Коледа“, да подканя към даряване за деца. Две ръце със зимни ръкавички – едната голяма, другата детска, протегнати една към друга. Образите напомнят на две сърца – голямо и малко, които се докосват. Цветовете са зелено и червено на бял фон, напомнящи за цетовете в българския флаг.
Новото лого беше представено на церемония в Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“, където Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев даде началото на тазгодишната благотворителна кампания „Българската Коледа“.
 
Президентът награди участниците в конкурса за новото лого на „Българската Коледа“.
http://bnt.bg/bg/news/view/95361/prezidentyt_nagradi_syzdatelkata_na_novoto_logo_za_bylgarskata_koleda

Сподели