Светлин Русев – Доктор хонорис кауза на НХА

2013.10.30

Именитият български художник академик Светлин Русев беше удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на НХА. Тържественият академически съвет се проведе на 29 октомври в галерия „Академия“, сред изложба от студентски работи на неговите ученици.
Високото академично отличие „Доктор хонорис кауза на НХА“ се дава за изключителни заслуги към българското изобразително изкуство, българската култура и Националната художествена академия.
Официални гости на церемонията бяха кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, министъра на културата г-н Петър Стоянович, депутати, ректори на висши училища, представители на Българската академия на науките.
За тържественото събитие бяха получени поздравителни адреси и цветя от Председателя на Народното събрание, г-н Михаил Миков, Министър-председателя на Република България, г-н Пламен Орешарски, Министъра на културата, г-н Петър Стоянович, Председателя на комисията по културата и медиите към НС, г-н Стефан Данаилов, Председателя на Съюза на българските художници, г-н Любен Генов, поздравление от учениците на Светлин Русев, и много колеги и приятели.

 

Галерия

Сподели