От скица до корица – художникът в независимите авторски издания и художникът в цялостната издателска концепция

2024.07.09

8 юли 2024 г. (понеделник), 18:30 – 20:00 часа
Галерия ИНТРО, ул. „Цар Самуил“ 28
 
Какви са независимите авторски издания в България? Възможно ли е изкуственият интелект да се интегрира в традиционното изкуство? Може ли личният дневник да бъде основа на независимо авторско издание? Намират ли място модерното и съвременното изкуство в издателската политика? Какво представлява издателската стратегия?
 
Заповядайте на 8 юли 2024 г. (понеделник) в галерия ИНТРО от 18:30 часа, когато дипломниците от магистърските програми „Илюстрация“ и „Изкуство на книгата“ от катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ в Национална художествена академия ще отговорят на всички тези въпроси и ще ви потопят в творческия процес по създаването на своите интригуващи произведения.
 
Анна Иванова, Елизавета Белова, Георги Бараков, Неда Ангелова и Анна Чифудова ще ви разкажат за необятната творческа свобода, която независимите авторски издания предоставят. Техният диапазон е изключително широк. Независимите авторски издания се занимават с най-различни теми ‒ от най-лични неща, през художествени интерпретации на съществуващи литературни и дори музикални произведения, до общественозначими и социално ангажирани теми. 
Адриана Янкова от МП „Изкуство на книгата“ ще ви покаже свободата и креативноста, които могат да се разгърнат в областта на конвенционалните издания, и как модерното и съвременното изкуство могат да намерят място в една издателска стратегия. 
 
Дипломните проекти представени в изложбата са разработени под ръководството на доц. д-р Регина Далкалъчева, доц. д-р Илия Груев, гл. ас д-р Бояна Павлова и докторант Дора Иванова. 
 

Сподели