Откриване на международния форум RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019

2019.11.21

Официалното откриване на международния форум RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 се състоя, днес, 21.11.2019 от 10:00 часа в Националния дворец на културата.
Участници в събитието бяха Томислав Дончев – заместник министър- председател на РБългария, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Амелия Гешева – зам.-министър на културата и проф. Николай Драчев – ректор на Националната художествена академия.
 
Проф. Николай Драчев подчерта, че „технологичната“ тенденция дава нови насоки в изкуството и допълни: „Логично е, че взаимодействието между наука и изкуство заема важно място и в съвременното художествено образование както в Европа, така и в България. Осъзнавайки и приемайки реалностите на днешния ден, Националната художествена академия убедено се присъединява към СТИМ-платформата, която задава рамките на този иновативен, полидисциплинарен подход.“ Ректорът съобщи, че в тази връзка, НХА подготвя дългосрочен отворен семинар, посветен на отношенията Наука-Изкуство-Технологии в духа на СТИМ-методологията. 
 
RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 е първото по рода си събитие за България и Европа, което обединява Наука+Изкуство+Технология и ще бъде проведено от  19 до 24 ноември 2019 г., в Националния дворец на културата. (НДК). Форумът се провежда под почетното председателство на Министерство на образованието и науката и е организирано от Фондация за изследвания в областта на науката и изкуството „Re:“ и Национална художествена академия. 
 
Пълната програма на RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 можете да откриете на www.relogia.net

Галерия

Сподели