Посоки и тенденции в развитието на образованието по плакат и визуална комуникация

2023.05.18

Пета научна конференция на катедра „Плакат и визуална комуникация“
 
22 – 23 май 2023, галерия „Академия“, НХА София
 
Научната конференция „Посоки и тенденции в развитието на образованието по плакат и визуална комуникация“ е посветена на проблемите на плаката и визуалната комуникация и е пета в поредицата от конференции, осъществявани на всеки пет години. Това е периодът, в който един випуск напуска пределите на Академията, отстъпвайки мястото си на друг – със сигурност по различен и не по-малко своеобразен.
Участниците в настоящия форум са водещи специалисти и преподаватели в сферата на графичния дизайн, плаката, шрифта и визуалната комуникация. Темите на техните доклади представят различни разработки по въпроси от тези области, вълнуващи ги днес. Тазгодишната тема на конференцията е свързана със съвременните тенденции в еволюцията на плаката и визуалната комуникация и корелациите ѝ с визуалната култура на обществото. Намирането, както на паралели между тях, така и с процесите на образованието.
Наличието на подобни форуми с поглед и към бъдещето, допринася за увереното и изначално добре поставено ориентиране на младите, а и за изясняване на задачите, които стоят пред преподавателите и професионалистите.
Конференцията е част от събитията, бележещи юбилейната 75-годишнина на специалността и ще включва и преглед на развитието ѝ през периода от основаването до наши дни. 

Файлове за изтегляне

Сподели