Представяне на книгата–каталог „Преминаване – траектории във времето“ на Станислав Памукчиев в галерия „Академия“

2023.11.10

16 ноември 2023 г., 18:00 часа, галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1, София
 
На 16 ноември 2023 г. (четвъртък), от 18:00 часа, в галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1, ще бъде представена книгата–каталог „Преминаване – траектории във времето“, създадена по повод ретроспективните експозиции на Станислав Памукчиев в изложбените пространства на СБХ и галерия АРТЕ.
 
Книгата – каталог показва широкия диапазон от пластически изразявания и концептуални подходи и тяхното взаимодействие в доказването на вътрешното единство на артистичната позиция на автора. Изключителните текстове на Петер Цанев, Георги Каприев, Кирил Василев, Анна Топалджикова,  Митко Новков, Теодора Димова, Румен Леонидов, Иван Добчев и Чавдар Попов творчески навлизат в структурните измерения на създаденото от художника. Критическите оценки, философските, културологичните и литературните есета изграждат мисловен и поетичен надпласт в доказването на възгледа за изкуството като разкриване в базисните антропологични съдържания.
 
Представянето на изданието ще бъде съпътствано от видеофилм за изложбите и финалния пърформанс „Театрални апокрифи“ на режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев. Видеото е озвучено от специално създадената за експозициите музикална композиция на Асен Аврамов „Процесия на звука“.
 

Галерия

Файлове за изтегляне

Сподели