Резултати от конкурс „TECH картина на иновациите“ на Schwarz IT България и Националната художествена академия.

2023.11.13

Завърши конкурсът на Schwarz IT България и Националната художествена академия на тема „TECH картина на иновациите“, в който взеха участие 16 студенти от Академията. Заданието на конкурса се основаваше на технологиите, технологично развитие на ИТ компаниите – светът и иновациите, изкуственият интелект, автоматизацията, достигането до космоса чрез еволюцията.
Комисията по журиране на конкурса, в състав: проф. д-р Здравка Василева, председател на журито и ръководител на Катедра „Живопис“, проф. д-р Десислава Христова-Тошева, ръководител на Катедра „Графика“, г-н Михаил Петров – главен изпълнителен директор на Schwarz IT България и г-жа Десислава Иванович – прокурист на Schwarz IT България, направи селекция на подадените студентски работи и излъчи победителите в конкурса:
 
Първо място за Иван Телкиев, I курс, специалност „Живопис“ във Филиал Бургас на НХА и парична награда в размер 3000 лева;
Второ място за Йордан Велков, докторант, специалност „Живопис“ и парична награда на стойност 2000 лева;
Трето място за Анна Станкова, II курс, специалност „Живопис“ и парична награда в размер 1000 лева.
 
Заради доброто представяне на участниците, журито реши да даде допълнителни награди на: 
– Анабел Хамаджиева, IV курс, специалност „Живопис“ – 1000 лева;
– Надежда Шекерова, II курс, магистърска програма „Живопис“ – 700 лева.
 
На 30 ноември 2023 г. в сградата на Schwarz IT България, ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса „TECH картина на иновациите“. По време на събитието ще бъдат показани работите на всички участници в конкурса.

Галерия

Сподели