Шестима са победителите в конкурса за авторски Wallpaper дизайни за смартфони, организиран от Националната художествена академия и Huawei

2019.12.10

На 6 декември 2019 бяха избрани шестте най-добри произведения в конкурса за Wallpaper дизайни за смартфони с основна тема „Хармония на цветовете“. Журито на конкурса разгледа над 1700 творби, сред които авторски дизайни и фотографии с Huawei устройства, които бяха подадени за участие през месец ноември, и отличи шестимата победители:  
 
Първо място за Алая Цанова, която спечели Huawei P30 Pro
Второ място за Валентин Нанков, който спечели Huawei MediaPad M5 lite
Трето място - Сарина Стефанова, наградена с Huawei Watch GT 2
Четвърто място - Рени Цветанова, която получи Huawei Envision 360 Camera
Пето място - Видол Ботев, награден с Huawei Envision 360 Camera и
Шесто място - Боряна Савова, която също получи Huawei Envision 360 Camera.
 
Всички победители ще имат възможност да видят своята творба, превърната в тема от екипа на Huawei Themes, след което шестте теми ще бъдат достъпни за безплатно сваляне в цяла Европа.
 
Председателят на журито – проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета по изящни изкуства на Националната художествена академия, сподели, че при избора на победителите са търсени изображения, които сами по себе си притежават художествена стойност и разкриват творчески подход, но също така са и подходящи за основа на мобилен тапет и по-нататъшно разработване в Huawei тема. Той сподели също удовлетворението си от това, че вижда в много от участниците реални бъдещи творци, които са демонстрирали успешно използване на модерен дизайн, реализиран от художници. Съвместният конкурс между Националната художествена академия и Huawei демонстрира колко динамично се развиват както изкуството, така и технологиите, и колко важна е синергията помежду им. Модерните технологии, като например фотографските иновации в смартфоните на Huawei, дават повече възможности на повече хора да открият и развият твореца в себе си. Темата на конкурса „Хармония на цветовете“, изразяваща ДНК-то на емблематичния дизайн на флагшипа P30 Pro,   вдъхнови редица участници да предизвикат своето въображение и творчески подход и да изразят своето виждане за хармонията около нас. 
 
Останалите членове на авторитетното жури бяха популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов (@karanikolov), Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, лектор в топ университети в Европа, и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния. 
 
Всички участници в конкурса, можете да разгледате в галерията на сайта: https://huawei.nha.bg. Там можете да видите както авторски дизайни, така и фотографии, направени с Huawei устройства.

Сподели