Лятна академия в „Дом Витгенщайн“ 2019

 
Изложба на студенти от НХА беше представена в културния институт Дом Витгенщайн, Виена
 
На 17 септември 2019 в пространството на българския културен институт „Дом Витгенщайн“ Виена се откри изложба на студенти от Националната художествена академия (НХА). Представителят на преподавателската колегия  на НХА – ст. преп. Теодор Лихов, представи участващите студенти: Пламена Димитрова от специалност Живопис, Гергана Иванова от специалност Графика, Надя Шопова от специалност Плакат и визуална комуникация, Саня Георгиева от специалност порцелан и стъкло, Здравко Бенев от специалност Рекламен дизайн.Те са спечелили своето участие в този междуинституционален проект като награда след успешно представяне на дипломните си работи в окс бакалавър. 
Студентите изразиха удовлетворение от наученото в Академията и благодарността си за предоставената възможност на целия екип от БКИ Дом Витгенщайн. 
Лятната академия, домакин на която е Дом Витгенщайн е образователно-творческа резиденция за студенти от НХА, завършили ОКС бакалавър през настоящата учебна година. Тя включва уъркшоп и изложба с част от дипломните им произведения. По време на творческият им престой, студентите посещават музеи, галерии, художествени академии и културни забележителности.
 
Снимки:
Борислава Щерева, Александра Зидарова (БКИ),
Теодор Лихов, Здравко Бенев (НХА)
 

 

Галерия