Откриване на учебна 2018/2019 година във Филиал на НХА в Бургас

Националната художествена академия открива своята 122-а учебна година, която е белязана с едно знаменателно събитие – откриванетo на Филиал на НХА в гр. Бургас. За първи път в своята история Академията изнася териториално образователна структура. 
Филиалът е факт по силата на Постановление № 16 от 5 февруари 2018 г. на  Министерския съвет. В него през настоящата година ще се обучават повече от 40 студенти по специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Рекламен дизайн“ и магистърска програма „Арт-терапия“. 
Филиалът на НХА се помещава на втория етаж в модерната и нова сграда на Магазия 1 в зоната за свободен достъп на бургаското пристанище, където са изградени ателиета и лекционни зали за студентите и административни помещения. За създаването на Филиала на НХА в Бургас Академията получи съдействие и цялостна подкрепа от Община Бургас, която със собствени средства направи реконструкция и преустройство на учебните ателиета, за да отговарят на необходимите изисквания. 
 
Програма на откриването на учебната година във Филиал на НХА в Бургас
3 октомври 2018 г. (сряда)
„Магазия 1“, Пристанищен комплекс Бургас
 
17:00 ч. – 18:00 ч.
- Тържествен водосвет
- Музикален поздрав от ученически хор към Национално училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ – Бургас
- Официални поздравления и церемония по откриване на Филиал в Бургас
- Връчване на студентските книжки на първокурсниците от НХА-Бургас от деканите на Факултетите проф. Светозар Бенчев и доц. Мирослав Богданов
18:00 ч. – Откриване на изложба на преподаватели от НХА
18:30 ч. – Коктейл 

Файлове за изтегляне

Сподели