Конкурс „Лятна академия за деца и ученици“ 2015

Краен срок: 2015.06.05

Националната художествена академия обявява конкурс сред студентите от НХА за участие в шестото издание на Лятна академия за деца и ученици
август  2015
 
За участие, като учители в предстоящото издание на Лятната академия могат да кандидатстват всички желаещи студенти, бакалаври от IV курс, положили държавен изпит по втората специалност „Теория и практика на художественото образование“ и магистри, притежаващи свидетелство за професионална квалификация – учител.
 
Всички желаещи студенти в ОКС  „бакалавър“, от I-до III курс включително, могат да кандидатстват за позицията асистент. Изучаването на втора специалност „Теория и практика на художественото образование“ е предимство.
 
Ще бъдат класирани 12 студенти, които ще работят с децата и учениците – участници в Лятната академия през месец август. 
За да кандидатствате е нужно до 05.06.2015 г., в Деловодството на НХА – „Шипка“ № 1  да подадете следните документи:
- Уверение, че сте студенти в НХА;
- Мотивационно писмо;
- Копие от Свидетелството за професионална квалификация или копие от студентската книжка, с оценки по изучаваните дисциплини. 
Резултатите от класирането ще се публикуват в сайта на НХА до 12.06.2015 г.
 
За повече информация се обърнете към Ръководителя на проекта „Лятна академия за деца и учении“ – Мария Ландова на тел. 0888148715
 
Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.