Конкурс Young Art Critic Award на Trieste Contemporanea

Краен срок: 2024.03.24

Организатор: Trieste Contemporanea, под патронажа на Централноевропейската инициатива (Central European Initiative, CEI, www.cei.int)
 
За участие в конкурса се канят куратори, родени в страни от Централна и Източна Европа, на възраст под 35 години, да представят своя рецензия за изложба на съвременно изкуство, посетена между февруари 2022 г. и февруари 2024 г.
 
Краен срок за изпращане на рецензиите: 24 март 2024 г.
Текстовете се изпращат на адрес: info@triestecontemporanea.it 
 
Тримата най-добри арт критици ще бъдат поканени за участие като презентатори на 11-ия Венециански форум на Централноевропейската инициатива за куратори на съвременно изкуство. Те ще имат възможност да изнесат реч (15 минути, на английски език), като представят своята рецензия, с която са участвали в конкурса, или се базират на нея. Форумът ще се проведе в Академията за изящни изкуства във Венеция в петък, 19 април 2024 г., където ще има възможност за общуване с колеги куратори и специалисти в областта на художествената критика.
 
– Разходите за пътуване и настаняване във Венеция ще бъдат поети от Trieste Contemporanea;
– Trieste Contemporanea ще осигури възможност на тримата финалисти и да публикуват в италианското списание за съвременно изкуство Juliet Art текст за художник, изложба или институция за съвременно изкуство от собствената им страна (5000 знака).
 
Всичко за конкурса (на английски език): www.triestecontemporanea.it/en/2024/02/20/eleventh-cei-venice-forum-for-contemporary-art-curators-open-call/