Конкурс за графична визуална идентичност на 11-тото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ 2018 Балчик

Краен срок: 2018.07.10

Национална художествена академия и Сдружение „Виа Понтика“ Балчик обявяват конкурс за графична визуална идентичност на 11-тото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ 2018 Балчик.
 
Краен срок – 10 юли 2018 г. / 23:59 ч.
 
Файловете се изпращат на адрес: viaponticafest@gmail.com
 
Награда: 10 дневен престой в Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ в Балчик по време на 11-тото издание на Виа Понтика  (включително пътни разходи, хранене, престой в апартамент за двама души) от 11 до 21 септември 2018 г.
 
Условия за участие: концепцията си да препраща към идеята на фестивала, който дава възможност за изява на излитащи млади автори следващи изкуство в една от различните академии, в същото време да се създаде творческа атмосфера съставена от художници, музиканти, театрали, фотографи, кинодейци, ще представят своите професионални търсения, които ще осеят град Балчик с изложби, представления, концерти и прожекции.
 
Проектът трябва да съдържа
1. задължителния текст:
11th INTERNATIONAL YOUTH ARTS FESTIVAL "VIA PONTICA" Balchik 10-20 September 2018
2. Логото на фестивала (в прикачения файл) , както и определено място за други лога на спонсори и институционални партньори 
3. Възможност за внедряване на програмата на фестивала и други текстове 
Превюто на проекта трябва да са със следните параметри:: JPG, RGB, 72 dpi, докато файлове на проектите трябва да бъдат изпратени в един от следните формати: .pdf, .ai or .eps – с подходяща резолюция за печат ако се съдържат растерни елементи (minimum 150 dpi. 100x70 cm, текстовете и логата да са задължително във векторен формат)
Проектът трябва да бъде придружен с предложения за прилагането на визията върху плакати, билборди, програми (книжки) и брошури.
Право на участие имат всички редовни студенти (включително дипломиралите се през последната дипломна сесия абсолвенти) в академиите за изкуство и дизайн от всички Европейски страни.
- Кандидатите изпращат файловете с проектопредложенията на следния адрес: viaponticafest@gmail.com, като тема на писмото (Subject): FOR COMPETITION 2018 изпратени не по-късно от 23:59 на 10 юли 2018 г. След обявяване на класирането, ще бъде проверено студентското състояние на победителя в съответната академия (факултет).
Журито е съставено от преподаватели по Плакат и визуална комуникация от НХА и представители на Сдружение „Виа Понтика“ . Класацията ще бъде обявена след заседание на журито най-късно до 15 юли 2018 г. на сайта www.nha.bg и на официалните фейсбук страници.
 
За въпроси във връзка с конкурса изпратете ни съобщение на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ViaPonticaFest
 
Със активностите на фестивала и предишни издания можете да се запознаете на фейсбук страницата на Via Pontica или чрез програмите тук: https://issuu.com/viapontica или за петото издание през 2012-та https://www.facebook.com/notes/via-pontica-international-youth-arts-festival/какво-се-случи-на-фестивала-през-2012/566981363361995  
Следете на нова информация на www.nha.bg

Файлове за изтегляне