Конкурс за учебна рисунка, етюд по специалността и свободна творба, с подкрепата на д-р Кънев и д-р Желязков – 2022

Краен срок: 2022.05.11

Националната художествена академия с подкрепата на д-р Кънев и д-р Желязков организира за осемнадесети път конкурс за учебна рисунка, етюд по специалността и свободна творба. В конкурса могат да участват всички студенти от специалностите „Живопис“, „Скулптура“ и „Графика“.
 
По изключение и предвид пандемичната обстановка през изминалите две години регламента се изменя, както следва: В раздела „Рисунка“ се приемат до 3 рисунки от натура, а в другите два раздела „Живопис“ и „Скулптура“ – по една работа от натура и една свободна, без ограничения на формата и техниката.
 
Жури в състав: проф. Десислава Минчева – председател, доц. Валентин Господинов, проф. Десислава Христова, проф. Ивайло Мирчев, проф. Любомир Каралеев, проф. Станислав Памукчиев и двамата спонсори – д-р Кънев и д-р Желязков ще даде 3 стипендии на обща стойност от 1500 лв. всяка (по 150 лв. всеки месец, без юли и август), като всеки награден участник се задължава да подари по една от селекционираните рисунки.
 
Творбите ще се събират на 12 май 2022 от 10:00 ч. в двата коридора в Северната сграда на Факултета за изящни изкуства и ще се окачат и подредят от самите студенти след общо разпределение на местата.
 
Журирането и награждаването ще се извърши на 13 май 2022 от 11:00 часа.
 
За повече информация: проф. Десислава Минчева тел.: 0888 427 870