Триенале на политическия плакат в Монс

Краен срок: 2016.01.31

Триеналето на политическия плакат има за цел да се срещнат най-добрите художници на политически плакати от всички страни.
Тринадесетото международното триенале на политическия плакат ще се състои през октомври 2016 г. в Arsonic, rue de Nimy, 138 in Mons.
 
Условия за участие
Дизайнерите на плакати, чиито творби илюстрират политически събития, социални борби или други социални факти и които са готови да се придържат към тези правила може да вземат участие в тринадесетото триенале. Изисква се всеки художник да приложи към плаката кратка биография и всеки плакат да включва задължително малък текст обясняващ контекста на създаването и неговото политическо въздействие. Всеки автор трябва да изпрати CD или DVD (JPG или TIFF) със своя плакат.
Всеки художник има право да представи не повече от 5 плаката, при условие че те са създадени след 1 октомври 2013 година.
Селекцията на плакатите ще се извършва от комисия за подбор, съставена от художници графици, критици и лидери на социални движения. Журито ще започне работа през март 2016.
Всеки участник се грижи плакатите да стигнат до нас в отлично състояние най-късно до 31 януари 2016 г. Плакатите трябва да бъдат внимателно опаковани, а организаторите не могат да бъдат държани отговорни за щети, причинени от транспорта. Транспортни такси са за сметка на дизайнерите или спонсориращите организации. Плакатите трябва да са без рамки. Плакатите стават собственост на организаторите и ще обогатят колекцията им. При нужда художниците се ангажират с предоставяне на втори екземпляр за изложби.
Организаторите имат право да включват участващите плаката в каталози, рекламни публикации, както и в интернет, включително нашите уебсайтове (www.lemanege.com), а също и да ги показват в изложби и събития с нестопанска цел, имащи за цел реклама на триеналето, като всеки път демонстрират зачитане на авторските права.
Всеки участник трябва да изпрати със своя плакат приложения формуляр за участие, надлежно попълнен: Име на художника, собствено име, адрес, пощенски код, град, държава и френски, английски или немски превод на текста на плаката. Организаторите съветват да не залепвате нищо на гърба на плакатите, а да го номерирате с молив в съответствие със списъка, написан на формуляра.
 
Награди
Първа награда в размер на 3800 от Fédération Wallonie-Bruxelles.
Три допълнителни награди.
Наградените произведения остават собственост на Le Manège Maubeuge Mons.
Наградите ще бъдат обявени по време на откриването на това тринадесето триенале.

Файлове за изтегляне