Честит 24 май!

2019.05.20

Националната художествена академия ви честити 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! 
 
Каним ви заедно да отбележим светлия празник! 
 
Програма:
10:00 ч. – преподаватели, студенти и служители се събират в двора на НХА
10:30 ч. – поднасяне на цветя на паметника на „Св. Пимен Зографски“, паметната плоча на Константин Величков, пред паметника „Св. Св. Кирил и Методий“ и участие в празничното шествие.
12:00 ч. – в галерия „Академия“ – музикален поздрав за празника ще поднесе Академичен хор „Света Параскева“ към НХА с диригент Галина Луканова. Ще прозвучи българска програма, съставена от църковно-славянски песнопения и обработки на български фолклор.
 
По случай празника НХА представя:
 
Изложба „Ревизия“ на Стефан Груев – галерия Академия
Изложбата представя творчеството на Стефан Груев – дългогодишен преподавател в специалност „Книга, илюстрация, печатна графика“, Национална художествена академия. Експозицията включва над 100 табла с репродукции и оригинали в сферата на шрифта и типографията, запазения знак, дизайн на книгата, дизайн на издателски библиотеки и поредици, илюстрацията, филателната графика.
 
Изложба „Магията на писаното слово“  – пространство пред галерия „Академия“
Изложбата „Магията на писаното слово“ на катедра „Плакат и визуална комуникация“ е посветена на петата годишнина от основаването на магистърска програма „Калиграфия“ в НХА. Експозицията в пространството през галерия „Академия“ представя творби на дипломирани и настоящи студенти в магистърската програма.
 
Честит и светъл празник!

Сподели