Девето издание на „Лятна академия за деца и ученици“ - август 2018

2018.07.06

Проектът Лятна академия за деца и ученици към НХА е включен в Календара на културни събития на София за 2018 година
 
Деветото издание на Лятна академия за деца и ученици към Националната художествена академия ще бъде открито с хепънинг  „Летящите хора“, на първи август, пред галерия Академия.
 
Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА, организиран от Фондация Св. Пимен Зографски. Проектът е предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, най- младите художници ще имат възможност да се докоснат до атмосферата на вече 120 годишната Художествена академия. Да творят с различни живописни, графични и пластични материали и в разнообразни приложни, и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, които са придобили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. 
 
Програмата на Лятната академия включва занимания по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода и други. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти. За първа година ще има специални уроци по История на изкуството в модул „Експедиция: изкуството на Европа“
В модул „Заедно“, безвъзмездно ще бъдат приобщени деца в неравностойно положение. За тях Академията осигурява квалифицирани специалисти от магистърска програма „Арт-терапия“.
 
Лятната академия ще завърши с изложба в галерия „Академия“. Експозицията с мото „Рисунки и писма от покрива“ ще включва най-добрите постижения през творческия август.
На финалния хепънинг, посветен на Световния ден на мира, малките академици ще дефилират в Ревю с техни авторски костюми, ще получат дипломи за участие, подаръци, лакомства и ще пуснат „Летяща инсталация“ с послания за мир.
 
 
Такси
В таксата са калкулирани - трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.
цял ден – 30 лв.
половин  ден – 15 лв.
Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период:
Седмична промоция в понеделник – безплатен петък!
1 седмица- 5 работни дни ) – 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.;
За половин ден – 60 лв.
При предварително записване за целия период от 4 седмици – 23 работни дни, плюс 1 почивен на 12  август –  450 лв.  
за половин ден  – 300 лв.
 
При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата в ресторанта на Столична община. Обядът се заплаща допълнително. 
 
Социални отстъпки:
За деца на работещи в НХА – 50% отстъпка
Партньори на ЛАДУ – 20% отстъпка
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно
За дете с ТЕЛК с над 50% инвалидност – безплатно, срещу представен ТЕЛК
 
Забележка: За избягване на очакваните опашки пред касата, при стартирането на Лятната академия на 1 август сутринта, бихте могли да заплатите за участието на детето си на 30 юли от 15:00 до 18:00 часа и на  31 юли от 10:00 до 18:00 часа. в НХА, ул. Шипка №1.
Вход – зад тролейната спирка на бул. „Васил Левски“, срещу Народна библиотека.
 
За повече информация:
Мария Ландова – ръководител на проекта
Моб: 0888148715
моб: 0879020355
Email: m.landova@nha.bg

Сподели