Дипломници от специалност „Плакат и визуална комуникация“ участваха в студентски театрален фестивал в Хасково

2023.07.02

Дипломниците от специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА и преподавател доц. д-р Ненко Атанасов участваха във втория студентски театрален фестивал „Сцена на края на града“ в Хасково. Целта на форума е да събере на едно място възпитаници на различни висши учебни заведения, обучаващи се както в областта на театъра така и на близки до него изкуства.
 
Представителите на Националната художествена академия участваха в програмата с изложба на театрални плакати, създадени като учебни задачи в различните курсове от своето обучение. Експозицията бе представена на открито пред Драматичен театър „Иван Димов“ и се откри от заместник-директора на театъра г-жа Станислава Жипонова и доц. д-р Ненко Атанасов. На изложбата присъстваха част от авторите на плакатите, ръководители на културни институции в Хасково и Димитровград, студенти, ученици и изкушени от събитието минувачи.
 
След откриването, на камерната сцена на театъра се състоя творческа среща-разговор между абсолвентите на специалност „Плакат и визуална комуникация“ – Любослав Боянов, Малвина Воева, Моника Радева, Радина Симеонова, Росена Тодорова, Венелина Петкова и Симеон Димитров и ученици от школите по изобразителни изкуства в града. Пред тях, студентите и доц. Атанасов разказаха подробности за кандидатстването в специалността, подготовката, учебния процес и възможностите за реализация в сферата на визуалните изкуства.
 
Фотографии – Славян Костов

Галерия

Сподели