Драматичен театър - Ловеч с две премиери в театър „Азарян“ през ноември и изложба „Пленер дървопластика 2021 на тема „Театър“ на преподавател и студенти от НХА

2021.11.17

Драматичен театър - Ловеч ще представи през ноември за първи път пред софийска публика две от най-новите постановки в репертоара си – „Духът на Гогол” с режисьор Биляна Петрова, и Шекспировата пиеса „Мяра за мяра” под режисурата на Крис Шарков. Представленията ще се играят на сцената на театър „Азарян” на 18 и 19 ноември от 19:00 ч. „Столицата предлага голяма трибуна, от която можем да заявим какво ни вълнува в тези особени времена. И двете ще провокират зрителите да отправят поглед към себе си”, споделя директорът на Драматичен театър - Ловеч Биляна Петрова.
 
В двата дни пред театър „Азарян“ ще бъде показана изложбата „Пленер дървопластика 2021 на тема „Театър“, с работи на преподаватели и студенти от специалност „Резба“ към НХА. Организатор на изложбата е Изабела Манолова, която е автор на костюмите и прави своя сценографски дебют за спектакъла „Духът на Гогол”. „За мен "Духът на Гогол” беше един старт и огромно художествено предизвикателство. С директора на Драматичен театър - Ловеч и режисьор на спектакъла – Биляна Петрова, отделихме може би повече от месец за така нар. суха подготовка, търсейки точния характер на представлението и визуалната му композиция. Радвам се, че постигнахме точно това, на което зрителите ще станат свидетели“, споделя Изабела Манолова.
 
Пленер дървопластика на тема „Театър“ бе реализиран през септември 2021 година по инициатива на ДТ - Ловеч с цел да даде възможността на преподаватели и студенти по дърворезба от НХА да наблюдават творческия процес на театралите на сцена и зад кулисите, както ѝ процеса на въздействие на постановките върху публиката и да претворят своите идеи в творчески продукти от дърво, които да отразят и запазят във времето духа на театъра. Произведенията ще останат част от една постоянна експозиция в ДТ - Ловеч. 
 
Участници в пленера : доц. Роберт Цанев – преподавател, катедра „Резба“, НХА, и настоящ заместник-ректор на НХА, Антон Георгиев – докторант, катедра „Резба“, Изабела Манолова – възпитаник на катедра „Резба“ и на катедра „Сценография“ и организатор на пленера, Ивана Топалова, Цветина Генева, Добромир Бонев – студенти в катедра „Резба“, НХА.
 
Билетите и за двата спектакъла са в продажба в Билетния център на НДК, както и онлайн тук и тук.
 
Билетите за преподаватели, студенти и служители са на промоционална цена – един билет от 15 лв. ще важи за двама. 
 
Линк към събитието във Facebook на „Духът на Гогол” - https://fb.me/e/1R3bH5xYk
Линк към събитието във Facebook на „Мяра за мяра” - https://fb.me/e/dOi1QVub4

Галерия

Сподели