Изложба и дипломиране на първия випуск бакалаври във Филиала на НХА в Бургас

2022.06.06

13 юни 2022 (понеделник), 17:00 часа
НХА – Филиал Бургас, Магазия 1
Пристанищен комплекс Бургас
 
В юбилейната 125-а годишнина на Националната художествена академия ще завърши първият випуск студенти от ОКС „Бакалавър“ на Филиал Бургас. Своите дипломни защити ще проведат 16 студента от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“ и „Плакат и визуално комуникация“.
 
На 13 юни 2022 г. (понеделник) от 17:00 часа в Магазия 1, Пристанищен комплекс Бургас ще се проведе церемония по дипломирането на бакалаврите. Те ще получат от ректора на Академията удостоверения за завършен курс на обучение. В същия ден в галерия „Ателие“ на Филиала ще бъде подредена изложбата на дипломантите, която представя живописни и графични творби, илюстрации, авторски издания и плакати. 
 
Филиалът на НХА в Бургас е факт по силата на Постановление № 16 от 5 февруари 2018 г. на Министерския съвет. В него се обучават студенти по специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Мода“ и магистърските програми „Арттерапия“ и „Културно наследство на Българското Черноморие“.
Филиалът на НХА се помещава на втория етаж в модерната и нова сграда на Магазия 1 в зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас и в Конгресния център на пристанището, където са изградени ателиета и лекционни зали за студентите, както и административни помещения. 
 
За създаването на Филиал Бургас НХА получи съдействие и цялостна подкрепа от Община Бургас.
 

Сподели