Изложба на дипломанти в •Дом Витгенщайн• Виена

2014.09.17

От 1 до 11 септември 2014 г. в Българския културен институт Дом Витгенщайн Виена се проведе образователно-творческа резиденция за студенти от НХА – третото издание. Осем студенти, избрани с конкурс от годишната изложба на дипломираните бакалаври, випуск 2013–2014 подредиха в галерийната площ на Дом Витгенщайн част от своите дипломни работи. Ръководител на проекта е проф. Майа Богданова.
По време на престоя си участниците проведоха уъркшоп на тема „Граници“. Творческите интерпретации на студентите бяха обединени в общ проект (инсталация), представен пред публика. Чрез инсталацията младите автори показаха, че за изкуството границите се поставят там до където стига въображението на артиста и припомниха мисълта на художника от миналия век Хуго Бал „....отричането на всички правила, свалянето на всички забрани изглежда единственият отговор“.
По време на лятната творческа резиденция дипломираните бакалаври от НХА посетиха Академията за приложни изкуства във Виена и се запознаха с учебните програми и проекти на някои от специалностите: „Сценичен и филмов дизайн“, „Индустриален дизайн“, „Живопис“, „Графичен дизайн“, „Рекламен дизайн“ и „Мода“.

Творческата резиденция на студентите от НХА в Дом Витгенщайн беше ползотворна, вълнуваща и наситена с много емоции. Произведенията на участниците в изложбата впечатлиха гостите с професионализъм и нестандартни идеи.
Изложбата ще продължи до 7 октомври 2014

Участници:
Габриела Крумова Петрова – специалност „Живопис“
Мила Чавдарова Янева– специалност „Книга и печатна графика“
Карина Костадинова Талпова – специалност „Плакат и визуална комуникация“
Георги Васков Джанджов – специалност „Резба“
Анна Димитрова Апостолова – специалност „Сценография“
Стела Иванова Гечева – специалност „Текстил – изкуство и дизайн“
Мария Георгиева Цакова – специалност „Рекламен дизайн“
Елена Асенова Златева – „Мода“

Галерия

Сподели