Изложба на студенти от специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ гостува в къща „Верен Стамболян“ – старинен град Пловдив

2019.11.05

7 – 19 ноември 2019
 
Откриване – 7.11.2019 (четвъртък) от 17:00 часа
в къща „Верен Стамболян“ – старинен град Пловдив
 
Изложбата ще е съпроводена от два уършопа, организирани от специалността:
7.11.2019 от 14:00 часа в къща „Верен Стамболян“
Уъркшоп за направа на плъст, организиран съвместно с НХГ „ Цанко Лавренов“
 
8.11.2019 (петък) от 11.30 часа  в сградата на НГСЕИ, ул. „Петко Д. Петков“ 8
Уъркшоп за рисуване върху коприна, организиран съвместно с Национална гимназия за сценични и екранни изкуства 
 
 
На 7.11.2019 (четвъртък), в 17:00 часа, специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ на НХА ще открие изложба на студенти от II, III курсове – бакалаври  и от I курс магистри в къща „Верен Стамболян“ в Стария Пловдив. Изложбата се осъществява по покана на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и ще бъде съпътствана с два уъркшопа с ръководител д-р Цвета Явашева – преподавател по „Текстилни техники и технологии“ в НХА. В творческите събития  ще се включат и ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Ще бъдат изложени работи в различни текстилни техники и материали: плъсти, хоризонтално тъкани постелъчни тъкани, бродерии, мини текстил, колажи и др.
 
Изложбата цели да представи пред пловдивската публика част от многообразните възможности на текстилното изкуство и обучението в специалност „Текстил – изкуство и дизайн“, в неповторимата атмосфера на характерната за Стария град възрожденска архитектура и в годината на домакинството на Пловдив като столица на културата.

Галерия

Сподели