Лятна академия за деца и ученици

2014.06.28

1–31 август 2014

Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА организират от 1 до 31 август
ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ 2014 – пето издание

На 1 август – петък, от 9:00 часа ще се открие петото издание на „Лятна академия за деца и ученици – август 2014“. От сутринта деца и студенти ще започнат трескава подготовка за празника. Както винаги, ще има балони и музика, но този път дворът на Художествената академия ще се превърне в светилище на изкуството с три големи тотема, които децата ще направят. Самите те ще се преобразят в приказни феи и елфове с помоща на студенти от НХА.

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“. Експозицията, коята ще бъде открита на 25 август ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия за деца и ученици 2014“. На тържеството при откриването на изложбата ще се връчат и дипломи за участие, награди и подаръци.

За втора година в детската лятна академия ще бъде включен модул „Заедно“, който дава възможност на деца в неравностойно положение да участват в творческите дейности. За занятията с децата в този модул Академията осигурява квалифицирани специалисти.

 

Такси:

В цената са калкулирани цената за труда на педагозите, всички необходими художествени материали, консумативи и режийни.

½ ден – 15 лв.

1 ден – 25 лв.

Скала на намаления на таксите при предварително заплащане за по-големи периоди:

5 дни ( 1 работна седмица ) – 125 – 25 = 100 лв. (1/2 ден – 60 лв.)

10 дни ( 2 работни седмици) – 250 – 50 =  200 лв. (1/2 ден –  120 лв.)

15 дни (3 работни седмици) – 375 – 75 =  300 лв. (1/2 ден – 180 лв)

20 дни ( 4 работни седмици) – 500 – 100 = 370 лв. (1/2 ден  – 250 лв.)

При записване за целия период от 23 дни  –  370 лв. (1/2 ден  – 250 лв.)

Отстъпки:
За деца на работещи в НХА –50% отстъпка
За организации партньори на НХА 20% отстъпка (по приложен списък)
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно.

Важно! За втора година  в рамките на Лятна академия за деца и ученици се провежда Младежка арт академия „Заедно“ за деца и младежи в неравностойно положение с подкрепата на Програма „Младежта в действие“

Всички желаещи да участвата трябва да предоставят съответните документи от общината или ТЕЛК.

За повече информация: 0888 148 715 – Мария Ландова ръководител на проекта

Галерия

Сподели