Лятна фотографска академия, Ахтопол 2023

2023.09.11

Четвъртото издание на проекта „Лятна фотографска академия“ се проведе в периода 1 – 8 септември 2023 г. в творческата база на НХА в град Ахтопол (Гръцкото училище). В него участие взеха преподаватели, студенти, докторанти и алумни от различни специалности в НХА, както и чуждестранни участници, сред които студенти от Академията за изкуства и култура в град Осиек, Хърватия. Организатор на проекта е магистърска програма „Фотография“ на НХА. Негов ръководител е доц. д-р Иван Кюранов, преподавател в Катедра „Изкуствознание“ на НХА. 
 
Всеки ден в Лятната фотографска академия се състоят работилници/практики, съпроводени от провеждането и на дискусии и лекции, изнесени от докторантите и преподавателите към магистърска програма „Фотография“ и катедра „Изкуствознание“ на НХА, с участието на колегите от Академията по изкуства и култура в гр. Осиек, Хърватия.

На фотоизложба в галерия „Академия“ на НХА през месец юни на 2024 г. ще бъдат представени най-добрите фотографии, реализирани по време на Лятната фотографска академия през 2023 г. Експозицията ще бъде представена също така и в градовете Ахтопол и Бургас, както и в Академията за изкуства и култура в Осиек, Хърватия.

Участници: доц. д-р Иван Кюранов, ас. д-р Генади Гатев, доц. д-р Росен Тошев, Иван Стефанов, Карина Попова, Изабела Манолова, Калоян Богданов, д-р Йоана Ангелова, Тома Гълов, Юлия Лилова, Яна Гривишка, Алекс Картчински, Богдан Върбанов, Виолета Моновска, София Бонева, Стилиян Белчев, Димитър Владимиров, Деница Георгиева, Анна-Мария Каменарова, Здравко Сираков, Катарина Янева, Радина Велчева, Петра Кордич, Габриела Илич,  Ана Петрович, Лео Вукелич, Владимир Фрелих, Косьо Минчев.
 
Проект „Лятна фотографска академия“ се осъществява по програма за Научната и художественотворческата дейност на НХА за 2023 година.
 

Галерия

Сподели