Minoár открива първия си концептуален магазин в София

2021.06.22

Minoár отваря първия си официален концептуален магазин в София! Екипът на Minoár организира 10 дневно официално откриване от 23.06 до 03.07 в ексклузивното пространство на бул. Княз Ал. Дондуков 131 с работно време от 12:00 до 20:00 ч.
Основатели и дизайнери на Minoár са Теодора Спасова, Йоан Гълъбов, а мениджър на пространството – Радко Стайков. И тримата са възпитаници на Националната художествена академия, завършили специалност „Мода“.
Minoár е висок клас, авангардна модна марка с ексклузивен физически, концептуален магазин в град София за широка гама мъжки и дамски облекла и аксесоари. Minoár е ексклузивната дестинация за отличителна мода обединяваща авангард и лукс в една цялостна визия. 
 
„За тези, които не са запознати ще е погрешно да опишем Minoár като модна къща, лейбъл или тренд, въпреки че са съвкупност от трите. Всъщност ще е погрешно да ги вместим в каквато и да е рамка, имайки предвид, че те са антидот за конвенционалност. 
За последните 7 години Minoár демонстрира какво е концептуална, функционална мода на световния моден пазар и то в една от най-трудните ниши – авангардната мода. Формула за успех няма, има идея, принципи и въображение в становището на марката.
В една от най-доминиращите и строги индустрии те са обявили тотален бойкот на общоприетите норми и следват единствено собствените си правила. Тяхната философия е да облече не само тялото, но и душата. Те са поезия и манифест на красотата в хаоса. Minoár въздейства като картина, която почти никой не разбира, но не можеш да спреш да гледаш, защото грабва с дълбочината и мистерията на своята естетика. 
Точно това ни очаква в първия им официален магазин отварящ врати на Бул. Княз Ал. Дондуков 131 в София. Посещението ще е едно преживяване в друго измерение, което започва с инсталационна витрина, имаща за цел да разчупи разбирането за визия и да подтикне към себепознание, вместо към унифициране. 
Ще познаете бутика по отличителният си строг външен вид с метална черна 3.5 метрова врата и асиметрична дръжка, изваяна от претопено желязо. Бруталистичният интериор на магазина кани посетителите в подобно на храм бетонно, безцветно пространство с атмосферна музика и ароматен въздух. Високи бетонни стени са границите на висящи конструкции, разкриващи селекция от най-добрите им дизайни, събрани от няколко колекции. Стенните скулптурни произведения наподобяват усещането за друг непознат свят, който тепърва ще бъде открит.
Всяка дреха, до която се докоснете е съвкупност от характер, култура и идея, внимателно поставена върху отличителна черна дървена закачалка, гравирана със символа на марката. Гостите и клиентите ще могат да се запознаят с историята и ключовите техники и детайли като Fiber Bond, превърнали се в неизменна част от визията на марката.
Minoár ни предоставя възможност да изживеем една вселена. Да сме част от изкуство, предизвикващо контрапункт от опитомени и недотам емоции. Изкуство, което ни кара да търсим и приемем себе си. Изкуство, величаещо красотата в различността. 
В крайна сметка, те са за тези, които не принадлежат“
 
Снимки – Minoár 

Галерия

Сподели