ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБАТА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ БАКАЛАВРИ ОТ НХА

2022.07.27

25.07–5.08. 2022 
СБХ, Галерия "Шипка 6", ет. 1
 
На 25 юли 2022 в галерията на СБХ, "Шипка" 6  беше открита изложбата на дипломираните бакалаври от НХА.
Проф. д.изк. Свилен Стефанов - зем.-ректор на Академията поздрави дипломантите за резултатите които показват и "които е видимо, че са плод на една задълбочена работа през годините."
Проф. Стефанов прочете тазгодишните носители на стипендии на името на проф. Андрей Даниел и на проф. Красимир Джидров за специалностите "Живопис" и "Керамика":
 
Стипендия на името на проф. Андрей Даниел, в размер на две семестриални такси за обучение в ОКС "Магистър" получи Мила Вацова от специалност "Живопис".
Стипендия на името на проф. Красимир Джидров,  в размер на две семестриални такси за обучение в ОКС "Магистър" получи Пламен Петров от специалност "Керамика".
 
Гост на събитието бе г-жа Вяра Апостолова - управител на MARTIN'S Real Estates, която съобщи имената на шестимата носители на награди, дарени от Рашидов Кънстракшън Къмпани ООД. Това са дипломантите:
 
Елисавета Трифонова, специалност „Живопис“ – Факултет за изящни изкуства
Адриана Янкова, специалност „Книга, илюстрация, печатна графика“ –  Факултет за изящни изкуства
Пламен Петров, специалнот „Керамика“ –  Факултет за приложни изкуства
Атанас Борисов, специалност „Метал“ –  Факултет за приложни изкуства
Георги Джунев, специалност „Графика“ – Филиал на НХА в Бургас
Силви Попова, специалност „Плакат и визуална комуникация“ – Филиал на НХА 
 
Г-жа Апостолова връчи на проф. д.изк. Свилен Стефанов почетна грамота към ректорското ръковоство на НХА за добро и ползотворно сътрудничество и успешно проведени стажантски програми между MARTIN'S Real Estates  и Академията. През ноември 2020 г. двете организации подписаха "Меморандум за сътрудничество", в резултат на който се проведоха различни съвместни инициативи. 
 
Вижте кадри от откриването и изложбата!

Галерия

Сподели