Откриване на Лятна академия и симпозиум - гр. Ахтопол

2015.09.10

Днес, 10 септември в творческата база на НХА, Гръцко училище, гр. Ахтопол се откри експозицията от проведената седма Лятна академия и симпозиум – гр. Ахтопол.
В присъствието на кмета на община Царево – инж. Георги Лапчев и кмета на гр. Ахтопол – инж. Атанас Желязков, участващите преподаватели от НХА представиха своите скулптурни и живописни произведения и получиха сертификати за участие.  
В тазгодишния проект участваха водещи преподаватели и художници от НХА, които работят в областта на живописта и скулптурата и приеха предизвикателството да разменят ролите си и да създадат творби, различни от своята професионална област. Скулптурните пластики бяха проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата създадоха живописни творби.
Участие в Лятната академия взе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който работи в областта на скулптурата.
Създадените произведения ще бъдат част от съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм.
 
Международната Лятна академия – Ахтопол 2015 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – дългогодишен партньор на Националната художествена академия.

Галерия

Сподели