Откриване на Пета научна конференция на катедра „Плакат и визуална комуникация“ на тема „Посоки и тенденции в развитието на образованието по плакат и визуална комуникация“

2023.05.22

Петата научна конференция на катедра „Плакат и визуална комуникация“ на тема „Посоки и тенденции в развитието на образованието по плакат и визуална комуникация“ беше открита от проф. д-р Кристина Борисова на 22 май 2023 в галерия „Академия“. Първият доклад бе изнесен от проф. Георги Янков – Ректор на НХА. 
Участниците във форума са водещи специалисти и преподаватели в сферата на графичния дизайн, плаката, шрифта и визуалната комуникация. Темите на техните доклади представят различни разработки по въпроси от тези области, вълнуващи ги днес. Тазгодишната тема на конференцията е свързана със съвременните тенденции в еволюцията на плаката и визуалната комуникация и корелациите ѝ с визуалната култура на обществото. Намирането както на паралели между тях, така и с процесите на образованието.
 
Конференцията е част от събитията, бележещи юбилейната 75-годишнина на специалността и включва и преглед на развитието ѝ през периода от основаването до наши дни.
 
Научната коференция се провежда на 22 и на 23 май (вторник), от 13:00 до 17:30 часа, в галерия „Академия“, ул. „Шипка“ № 1.
 
Програма на конференцията 
 

Галерия

Сподели