Представяне на Best Regarts from Sofia – културен пътеводител на пространствата за изкуство в София в пощенски картички

2021.06.16

Best Regarts from Sofia – културен пътеводител на пространствата за изкуство в София в пощенски картички – ще бъде представен на 17.06. 2021 (четвъртък) от 17:00 ч. в галерия „Академия“ в присъствието на автора Сибила Керелезова. Изданието се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и се разпространява безплатно.
 
За изданието:
Best Regarts from Sofia е културен пътеводител на галериите в София – първия по рода си, съставен изцяло от пощенски картички. Двуезичното издание, което излиза от печат този месец, е насочено както към местни жители, така и към посетители на столицата.
Изданието представя 11 галерии, които са неотменна част от артистичния пейзаж на София. От световни гении като Роден и Пикасо до български художници като Владимир Димитров - Майстора и Генко Генков, или пък талантливи съвременни артисти - всичко това може да бъде открито из софийската сцена за изкуство.
Best Regarts from Sofia отвежда публиката на своеобразно пътешествие из тази сцена, като им оставя подарък от всяко посетено място. Страниците на пътеводителя, всяка от които представя отделна галерия в столицата, са перфорирани и представляват пощенски картички, които могат да бъдат откъснати и изпратени на приятел като препоръка, или пък запазени за спомен.
 
За автора:
Сибила Керелезова е родена на 19.05.1997 г. в град Кърджали. През 2020 завършва специалност "Инженерен дизайн" в Техническия университет в София, а в момента следва "Графичен дизайн" в Националната художествена академия. Работи в сферата визуалните изкуства. Нейни фотографии и плакати са представяни в изложби в Гьоте-институт, Арт Галерия „Кръг“, Моста на влюбените, Чешкия културен център и Културен център „Магура“ в Чикаго.

Галерия

Сподели