Представяне на Каталог на изложбата „Данте и виденията за задгробния живот сред южните славяни“

2021.12.16

На 17.12.2021 г. от 16:00 часа в галерия „Академия“ ще бъде представен каталога на изложбата „Данте и виденията за задгробния живот сред южните славяни“ с участието на куратора на изложбата проф. Аксиния Джурова и участниците в изложбата:Емануела Ковач, Димо Колибаров, Живко Мутафчиев, Онник Каранфилян, Бранко Николов, Людмил Георгиев, Васил Колев – Vassillo и Веселин Дамянов – Ves, които отдадени на текста и фигурата на Данте създадоха свои пластически прочити на впечатлението си от тази отговорна среща. 
 
Галерия „Академия“ към Националната художествена академия е домакин на изложбата „Данте и виденията за задгробния живот сред южните славяни“, осъществена с любезното съдействие на Италиански културен институт, Център за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“, фондация „Елена и Иван Дуйчеви“ и галерия „Графикарт“.
 
Проектът е част от тържествата по повод 700-годишнината от смъртта на Данте Алигиери и представлява значим пример за междукултурните отношения на Италия и България. 
 
Повече информация 

Сподели