„Разговори с Казуши“ – онлайн лекция

2021.01.21

Специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ започва излъчването на онлайн лекции от съвременни автори, работещи в областта на стъклото, изследващи съвременните тенденции в областта на художественото стъкло. Целта на специализираните лекции е да се направи анализ на богатството на творческите изкази и възможности – от приложно-декоративни до съвременни концептуални подходи на творческо изразяване на авторите.
 
Заповядайте на „Разговори с Казуши“
онлайн лекция на Казуши Накада и дискусия със студенти и преподаватели от специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“
26.01.2020 г., 11:00 ч.
Лекцията ще се излъчва във Facebook страницата на НХА. Възникна проблем в YouTube канала на НХА
 
Лекцията ще се проведе на английски език.
 
Казуши Накада (Kazushi Nakada) е художник от японско семейство керамици. Живее и работи в Европа повече от 23 години. Произведения на неговото изкуство са показвани в Европа, Азия и САЩ. Като лектор и професор е преподавал и в няколко университета в Европа.
В своята работа Казуши Накада използва различни медии като стъкло, керамика, видео и пърформанс, и се фокусира върху критични събития в различни общности по света, поради което не спира да пътува.
Най-новите му проекти „Моята археология“ (“My archaeology”) и “Pink Copycat Project (P.C.P.)” са показвани в Азия и Европа. Представянето на P.C.P. през 2019 г. в Шанхай е спонсорирано от Ricoh China Ltd. и Hobby Max Ltd. Пътуващата му изложба „Моята археология“ e започнала през 2020 г.
В момента Казуши представя самостоятелната си изложба „Моята археология“ в Art Front Gallery Contemporary Modern в Токио, която ще продължи до 28 март 2021 г.
 
Когато изучавате изкуство и дизайн, ще преминете през всички видове необходими дисциплини като създаване на концепция, разбиране на материалите и овладяване на техники. Въпреки това, в арт процеса винаги има нещо, което не може да бъде вербализирано...
Когато хвърля поглед назад към творчеството си, виждам, че има една тема, която винаги е била свързана с хората или обществото. Mного лична и абстрактна; от друга страна, политическa и яснa понякога . Но как мислите ми от бележника са се прехвърлили в триизмерни произведения на изкуството? В тази лекция бих искал да представя откъде идва моята идея и как е разработена
Казуши Накада 中田一志

 

Галерия

Сподели