Ректорът на НХА проф. Георги Янков проведе среща с посланика на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантипулос

2024.03.14

На 14 март 2024 г. ректорът на Националната художествена академия проф. Георги Янков, заедно със зам.-ректора проф. д-р Здравка Василева, г-жа Свилена Челебийска-Матеева, директор образование, проекти и международно сътрудничество, г-жа Диди Спасова, ръководител отдел „Връзки с обществеността“ се срещнаха с Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, посланик на Финландия в България, г-жа Румяна Василева, Посолство на Финландия и г-ца Моника Цветкова, посланик за един ден на Финландия.
 
По време на срещата посланик Кувая заяви подкрепата си за реализирането на бъдещи общи проекти между двете институции, които да стимулират съвместното представяне на проекти от български и финландски автори. Посланик Кувая дари на Библиотеката на Академията издания, представящи финландското изкуство. Проф. Георги Янков подари на посланика на Финландия академични издания и свой авторски плакат. 
 
След срещата делегацията от Посолството на Финландия посети ателиетата по скулптура и живопис в Северната сграда на НХА, намиращи се на ул. „Шипка“ 1. 
 

Галерия

Сподели