Резултати от конкурса на Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия, Факултет за изящни изкуства на тема „Преоткрий Ротари“

2023.05.19

За пета поредна година Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия реализират съвместно конкурс сред студентите от Факултета за изящни изкуства (ФИИ). Темата на конкурса за 2023 година е „Преоткрий Ротари“.
Комисия в състав: проф. Светозар Бенчев – декан на Факултет за изящни изкуства, проф. д-р Здравка Василева – ръководител катедра „Живопис“, доц. д-р Георги Павлов, Красимир Веселинов и Надя Крушкина – представители на Ротари клуб София–Балкан разгледа и обсъди подадените за конкурса работи.
След проведено гласуване журито определи носителя на наградата отличие на Ротари клуб София–Балкан за 2023 г. – МИХАИЛ ГАВРАИЛОВ, II курс, специалност „Живопис“ във Филиал Бургас, който получава награда в размер на 1000 лв., както и почетен плакет и диплом за обещаващо начало в осъществяване на ротарианската тема за 2023 г. 
Второ място в конкурса – почетен плакет и диплом „Преоткрий Ротари“ се присъжда на АНАБЕЛ ХАМАМДЖИЕВА, III курс, специалност „Живопис“.
Трето място в конкурса – почетен плакет и диплом получава ДЕЙВИД ТАДЕСЕ, IV курс, специалност „Живопис“.
Награждаването на конкурс „Преоткрий Ротари“ за 2023 г. ще се проведе на 03.06.2023 г. на официална церемония в хотел „Астория“. Всички творби, уачаствали в конкурса, ще бъдат изложени на церемонията по награждаване. 

Галерия

Сподели