С изкуство срещу тютюневия дим

2018.07.13

16.07.2018 г., понеделник, 19:00 часа
Градинката пред НДК, гр. София
 
Провокативни и въздействащи художествени творби на студенти от НХА, посветени на последствията от тютюнопушенето ще бъдат представени на изложба в градинката пред Националния дворец на културата, в близост до бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.
Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 16 юли 2018 г. от 19 часа. По време на събитието Коалицията за живот без тютюнев дим ще обяви началото на нова кампания срещу токсичните тютюневи послания и в подкрепа на общественото здраве.
Изложбата е резултат от творчески конкурс за студенти, посветен на Световния ден без тютюнопушене на Световната здравна организация. Темата на 31 май за 2018 г. е „Тютюн и сърдечни заболявания“. Конкурсът е организиран от Коалицията за живот без тютюнев дим и Националната художествена академия.
„Изключително щастлива съм, че има млади хора, които се интересуват от проблемите, свързани с тютюнопушенето, и успяват да предадат емоциите си по такъв впечатляващ начин във форми и цветове. Надявам все по-често да чуваме младежките гласове!“, заяви д-р Гергана Гешанова, председател на Коалицията за живот без тютюнев дим.
 
Изложбата пред НДК ще продължи до 30 юли 2018 г.

Сподели