Студенти и преподаватели от специалност „Графика“ с участие в проект „Interchangeable Image“ на Accademia di Belle Arti di Brera – Milano

2023.04.03

Преподавателите доц. д-р Васил Колев, доц. Димо Колибаров и студенти от специалност „Графика“ ще вземат участие в проекта „Interchangeable Image“ на Академията за изящни изкуства „Брера“ в Милано, Италия (Accademia di Belle Arti di Brera – Milano), който ще бъде представен на видеоконференция на 5 април 2023 г. (сряда) от 10:30 часа. 
Проектът има за цел задълбочаване на познанието и езика на съвременната изящна графика в контекста на обновена и широка рефлексия върху работата и ролята на художника в днешното общество. Проектът включва срещи с автори/преподаватели от няколко европейски академии, натрупали различен опит във времето. Лекциите/конференциите ще предоставят на студентите възможност да се запознаят с различни визии за съвременната графиката, като носител на съдържание, смисъл и послания. В заключение са планирани поредица от изложби в Италия и други европейски държави, представящи творбите, създадени по време на проекта, както и издаване на каталог. 
Куратори са професорите Алберто Балети, Данило Фереро и Киара Джорджети от Академията за изящни изкуства „Брера“ в Милано, Италия.
 

Сподели