Студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ създадоха театрални плакати за премиерната постановка „Цветята“ в театър София

2021.10.22

В началото на месец октомври специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА и Театър „София“ подеха съвместна инициатива за създаване на театрален плакат за постановката „Цветята“ от Теодора Иванова-Додо, победител в Шестия явен конкурс на Театър „София“ за написване на съвременна българска пиеса.
 
Проектът бе поставен като учебна задача/конкурс на студентите от III курс на специалност „Плакат и визуална комуникация“, с преподаватели проф. Георги Янков и гл. ас. д-р Ненко Атанасов. Техните възпитаници имаха възможността както да работят с текста на пиесата, така и да наблюдават репетиционния процес. Като резултат, в рамките на една седмица бяха създадени 15 плакати с автори: Божидара Димитрова, Валери Димитров, Венелина Петкова, Габриел Петров, Емилиа Лазороска, Ивана Ангелова, Любослав Боянов, Малвина Воева, Мария Николова, Мина Дичева, Моника Радева, Радина Симеонова, Росѐна Тодорова, Симеон Димитров и Теа Антонова.
 
Жури, представлявано от директора на Театър „София“ Ириней Константинов и
режисьора Калин Ангелов избра за победител проекта на Венелина Петкова, който ще бъде един от двата официални плаката на спектакъла „Цветята“ и ще го съпътства във всички анонси.
 
Колекцията с плакатите бе представена на 19 октомври 2021 г. в изложба, подредена във фоайето на Театър „София“, която беше част от предпремиерата на постановката. Експозицията ще придружава всяко представление на „Цветята“ и ще бъде ярък акцент в календара на театъра.

Галерия

Сподели