Творческа работилница по Калиграфия

2022.12.13

16 декември (петък), 2022, 13:30 часа
ателие 404, Нов учебен корпус на НХА, ул. "Шипка" 1
 
Настоящата творческа работилница е втора поред и е част от честванията на 75-годишнината от основаването на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в рамките на Открития конкурс за научна и художественотворческа дейност в НХА за 2022 година.
 
Калиграфията е комплексно понятие, което с годините еволюира от „краснописание“ до начин на себеизразяване на всеки отделен автор посредством графичната култура на буквите.
Водещ събитието е д-р Маргарита Дончева – автор с многобройни успешни изяви както в областта на калиграфията, така и като графичен дизайнер и плакатист. Носител е на много престижни национални и международни награди. Ръководи ателие за калиграфски експерименти „КалИГРАфия“, творчески ателиета по калиграфия в Бургас, преподавател в НХГ „Димитър Добрович“, Сливен и др.
Нейни асистенти в предстоящото събитие ще са магистрите от II курс МА „Калиграфия“ Валентин Щинков и Рами Хамуд.
 
Предвидените и оборудвани с необходимите материали за писане места в настоящата работилница са 10 броя (за първите, явили се на събитието). Добре дошли  са и всички желаещи, които носят със себе си свои материали или искат да бъдат наблюдатели и слушатели.

Сподели