VI международна лятна академия и симпозиум – Ахтопол 2014

2014.08.29

1 – 10 септември 2014
Творческа база на НХА,
Гръцко училище, гр. Ахтопол, община Царево

От 1 до 10 септември 2014 в творческата база на НХА в гр. Ахтопол ще се проведе шестото издание на международна лятна академия и симпозиум, Ахтопол – общоакадемичен проект на Националната художествена академия. Тазгодишното издание ще е в рамките на десет дни, с участието на преподаватели и студенти от НХА. Гост преподаватели са е Бернхард Гвигнер от Университета Моцартеум, Австрия и доц. Еркан Илмаз от Факултета за изящни изкуства към Тракийския университет, гр. Одрин, Турция.
Целта на академичния проект е да бъдат създадени произведения в областта на скулптура от дърво, камък и метал. Скулптурните пластики ще бъдат изпълнени в рамките на симпозиума и експонирани в Творческата база на НХА и екстериорните пространства на град Ахтопол. Това ще допринесе за естетизирането на града и ще спомогне за развитието на културния туризъм.

Участници:
Преподаватели от НХА: проф. Иван Славов – катедра Метал, проф. Ангел Станев – катедра Скулптура, гл. ас. д-р Момчил Мирчев – катедра Керамика, ас. Пламен Атанасов – катедра „Резба“, доц. Пенчо Добрев – катедра „Стенопис“,студенти от специалност„ Резба“ и студенти от специалност „Живопис“, под ръководството на докторант Сандра Блажева.
Гост преподаватели от чужбина са доц. Еркан Илмаз от Тракийския университет, гр. Одрин, Турциия и Бернхард Гвигнер от Университет Моцартеум, Австрия.

Международната Лятна академия – Ахтопол 2014 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – основен партньор на Националната художествена академия.

Галерия

Сподели