ЗОНИ НА КОНТАКТ – Изложба на студенти и преподаватели от специалности „Живопис“ и „Графика“ към НХА в СБХ

2023.09.21

На 20 септември 2023 г., в Зала 1В на Съюза на българските художници, бе открита изложбата „Зони на контакт“, представяща живопис и графики на студенти от Националната художествена академия в София и НХА – Филиал Бургас. Произведенията са осъществени по време на творческа резиденция, състояла се в Графична база – Самоков през месец юли тази година. Ръководители на проекта са преподавателите доц. д-р Атанас Атанасов и ас. Емануела Ковач от Катедра „Рисуване“ към НХА.

Участници в изложбата са: доц. д-р Атанас Атанасов, ас. Емануела Ковач, Александра Николова, Биляна Токмакчиева, Деница Тончева, Костадин Радичев, Михаил Гавраилов, Ханко Седефчев, Анабел Хамамджиева, Маргарита Дончева

Експозицията може да бъде посетена до 2 октомври 2023 г. в Съюз на българските художници, Зала 1В, ул. „Шипка“ 6.

Организатор на проекта е Фондация „Поддържане на изкуството в България“, вдъхновен от книгата „История на легендарните земи и места“ на италианския писател Умберто Еко.

Проект „Зони на контакт. Легендарните земи и места“ се финансира от програма „Дебюти“ на НФ „Култура“ и се осъществява в партньорство с Националната художествена академия, Градски исторически музей – Самоков и Съюза на българските художници.

 

Галерия

Сподели